A cég alapítója Reketye László, kizárólag a gipszbeton technológiára épülő kivitelezéssel foglalkozik, ezen belül is a szerkezetkész beltéri lépécső, lépcsők, födém, födémek, építészet, belsőépítész, könnyű

2011-03-03 Elkészült az új honlapunk Ellkészült az új honlapunk, a www.gipszbetonlepcso.hu

honlapk?sz?t?sA GIPSZBETON ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA

A GIPSZBETON szerkezet előregyártott, bentmaradó gipsz-zsaluzat segítségével előállított vékonyfalú monolit vasbeton héj, illetve rácsszerkezet.
Fő jellegzetessége a hajtogatott lemezmű konstrukció.
A technológia alkalmas az épületek szinte bármely szerkezeti elemének elkészítésére, tehát nemcsak a falak és a födémek, hanem belső lépcsők, beépített bútor, vagy a tető szerkezete, héjalása is gipszbeton szerkezetű lehet.
Szerkezetkész állapotban minden felület egyszerűen burkolható, festhető.


A Gipszbeton eredete

Ezen építési mód Sámsondi Kiss Béla munkásságán alapszik, melyet az 1930-as években kezdett és haláláig, 1972-ig folytatott. Munkásságának folytatásaként, felhasználva az Ő gazdag elméleti és gyakorlati tapasztalatait, de a feltalálók (Szövényi István, Czoch Andrea, Albert Tamás, Ónodi Szabó Lajos) által továbbfejlesztve a különféle kivitelezési megoldásokat, e technológiával készültek épületek. Ezen tapasztalatok eredményeként állt össze egy olyan új technológiai megoldás, mely nagy építészeti-konstrukciós szabadsággal rendelkezik. Ez a GIPSZBETON. E megoldás kielégíti a korszerű építési rendszerekkel szemben támasztott funkcionális, statikai és épületfizikai igényeket. Referencia létesítmények 1983 óta épültek. ÉMI engedéllyel rendelkezik.


Galériák

CBefS3Scp7PygMiV

BL 3

-Tovább a galériáhozCBefS3Scp7PygMiV

Referenciáink

Tovább a referenciákhoz